Fóliában sült zöldségek

Grillezéskor nélkülözhetetlen köret.

Hozzávalók:

  • 2 sárgarépa
  • 2 cukkini
  • 2 paprika (piros színű)
  • 1 nagy paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál bazsalikom (apróra vágott)
  • grill fűszerkeverék
  • őrölt bors

Elkészítés:

A répákat meghámozzuk, a cukkinikat és a paprikákat uborkareszelővel vékonyra szeleteljük. A paradicsomokat egy percre forró vízbe tesszük, majd hideg vízzel lemossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk, húsukat összezúzzuk. Alufóliából 4 nagy, négyzet alakú darabot vágunk ki, majd mindegyikre teszünk hagymadarabokat, zöldségkarikákat, a paradicsommal váltogatva. Tetejüket grill fűszerkeverékkel, zúzott fokhagymával és bazsalikommal megszórjuk, majd sóval, borssal meghintjük, végül minden adagra 1-1 evőkanál olajat öntünk. Szorosan lezárjuk az alufóliát, és grillre tesszük a „csomagokat”. Kb. 30 percig sütjük, míg illatos, aszalt zöldségkeveréket kapunk. Hidegen és melegen egyaránt finom.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás