13 aug Bulguros lecsó
Hozzávalók:
⦁ 3 db paradicsom
⦁ 3 db paprika
⦁ 1 kisebb fej hagyma
⦁ 30g bulgur (száraz súly)
⦁ 1 ek. olíva olaj
⦁ só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
A hozzávalókat felvágjuk. A hagymát 1 ek. olíva olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a paprikát, picit később pedig a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, valamint meghintjük egy kis pirospaprikával. A bulgurt sós vízben készre főzzük, miután megfőtt leszűrjük és hozzáadjuk a lecsóhoz.
Érdekesség:
A bulgur rostokban-és vitaminokban gazdag, magas B vitamin és Vas tartalmú élelmiszer. Glikémiás indexe alacsonyabb mint a rizsnek, ezért fogyasztása diétázóknak is ajánlott. Semleges ízű, ezért kedvünk szerint fűszerezhetjük sós ételekhez, vagy desszertekhez is.
Készítette: Bálint Anna, dietetikus