24 dec Üdítő epres paradicsomos salsa
A következő édes és fanyar salsa mérföldekre van az emberek által várt fűszeres változattól. Üdítő ízének köszönhetően biztos, hogy egy különleges előételt, köretet kóstolhatnak vendégei.
Hozzávalók:
1 kg cseresznyeparadicsom, negyedelve
0,5 kg friss eper, apróra vágva
6 szál zöldhagyma, apróra vágva
kis csokor friss koriander, apróra vágva
6 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1/2 teáskanál só
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a paradicsomot, az epret, a zöldhagymát és a koriandert. Egy kis tálban keverjük össze az olajat, az ecetet és a sót; óvatosan keverjük a paradicsomos keverékhez. Tálalásig tegyük hűtőbe.
Jól illik grillezett húsokhoz, vagy akár előételként, vendégváróként is tálalható tortilla chipsszel.