Töltött cukkini

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 30-40 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • só, bors
  • 1 ek. repceolaj
  • 5 dkg sajt

Elkészítés:

Vágd félbe a cukkinikét és kapard ki a közepüket. Egy serpenyőben hevítsd fel a repceolajat és pirítsd meg rajta a hagymát. Miután a hagyma megpirult add hozzá a felkockázott csirkemellet és a paradicsomot, ízesítsd sóval és borssal, majd hagyd puhulni fedő alatt. Miközben a csirkemell puhul melegítsd elő a sütőt, töltsd meg a cukkinit az elkészült csirkemellel és szórd meg a tetejét lereszelt sajttal. 180 fokon 40-45 perc alatt süsd készre.

Érdekesség:

A repceolaj gazdag omega-3 zsírsav forrás, mely kiváló hatású szív- és érrendszeri problémák esetén. Magas E-vitamin tartalma lassítja a bőr öregedését, a ráncok kialakulását, továbbá javítja az A-vitamin felszívódását. Alkalmas napraforgóolaj helyettesítésére is és mivel nem hőérzékeny, így sütéshez és pároláshoz egyaránt használhatjuk.

Készítette: Bálint Anna, dietetikus



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás