06 júl Töltött cukkini
Hozzávalók:
- 2 db cukkini
- 30-40 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- só, bors
- 1 ek. repceolaj
- 5 dkg sajt
Elkészítés:
Vágd félbe a cukkinikét és kapard ki a közepüket. Egy serpenyőben hevítsd fel a repceolajat és pirítsd meg rajta a hagymát. Miután a hagyma megpirult add hozzá a felkockázott csirkemellet és a paradicsomot, ízesítsd sóval és borssal, majd hagyd puhulni fedő alatt. Miközben a csirkemell puhul melegítsd elő a sütőt, töltsd meg a cukkinit az elkészült csirkemellel és szórd meg a tetejét lereszelt sajttal. 180 fokon 40-45 perc alatt süsd készre.
Érdekesség:
A repceolaj gazdag omega-3 zsírsav forrás, mely kiváló hatású szív- és érrendszeri problémák esetén. Magas E-vitamin tartalma lassítja a bőr öregedését, a ráncok kialakulását, továbbá javítja az A-vitamin felszívódását. Alkalmas napraforgóolaj helyettesítésére is és mivel nem hőérzékeny, így sütéshez és pároláshoz egyaránt használhatjuk.
Készítette: Bálint Anna, dietetikus