11 szept Tökös lecsó
Posted at 13:06h
in Receptek
Egyszerűen elkészíthető, szuper nyári fogás, egy kis tökkel megbolondítva!
Hozzávalók / 2 adag
- 1 db vöröshagyma
- 4 db tv paprika
- 2 db paradicsom
- 1 kis db közönséges tök
- 0.5 dl napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- őrölt fűszerkömény ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymát félbe, majd szeletekre, a paprikát vékony karikákra, a paradicsomot kockákra vágjuk. A tököt meghámozzuk, félbe vágjuk, kimagozzuk, majd kockákra vágjuk.
- Egy edényben olajat hevítünk majd megfonnyasztjuk a hagymát. Jöhet mellé a paprika, majd 5-10 perc alatt azt is megfonnyasztjuk.
- A felkockázott paradicsommal, majd a fűszerekkel folytatjuk, és újabb 5-10 perc főzéssel. Legvégül a felkockázott tököt is hozzáadjuk a lecsóhoz, majd ha az is picit megpuhult, tálalhatjuk is.
- Jó étvágyat!