02 szept Sültpaprika-krémleves
Hozzávalók:
- 1 kg kápia paprika
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 dl zsírszegény tejszín
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4 dl zöldségalaplé
Elkészítés: A paprikákat tisztítsuk meg, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, süssük 30 percig. Vegyük ki, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, húzzuk le a héját, illetve a magokat is kaparjuk ki belőle. A hagymát és a fokhagymát vágjuk nagyon apróra. Egy lábasban melegítsünk olajat, dinszteljük meg. Adjuk hozzá a paprikákat, sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel az alaplével, forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük, majd tegyük vissza a tűzre, öntsük rá a tejszínt, hagyjuk, hogy össze rottyanjon.
Készítette: Bálint Anna
Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember