14 nov Sült zöldséges enchilada
Mexikói finomság egy kicsit újragondolva.
Hozzávalók
2 piros paprika, szeletelve
4 szilvaparadicsom, karikákra vágva
1 lilahagyma, szeletelve
200 g tök, 1 cm-es kockákra vágva
2 evőkanál chipotle paszta
2 gerezd fokhagyma, zúzott
egy maréknyi levél oregánó, apróra vágva
1 vöröshagyma, kockára vágva
1 teáskanál őrölt kömény
1 piros chili, apróra vágva
500 g paradicsompüré egy kis vízzel összekeverve
5 evőkanál fekete bab, leöblítve és lecsepegtetve
1 evőkanál savanyított jalapeño, apróra vágva
6 közepes tortilla wrap
2 evőkanál reszelt cheddar
egy marék korianderlevél a tálaláshoz
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180-200°C-ra. 1 teáskanál olajjal, ½ fokhagymával és oregánóval összedolgozzuk az első öt hozzávalót, majd 30 percig sütjük. A hagymát 1 teáskanál olajon 5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a köményt, a chilit és a maradék fokhagymát. 2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét némi vízzel, 10 percig pároljuk, majd adjuk hozzá a maradék oregánót. Keverjük össze a zöldséget a fekete babbal és a jalapeñóval, osszuk el a wrap-ek között, majd tekerjük fel. Egy tepsibe teszünk egy kanál paradicsomszószt, ráhelyezzük az enchiladákat, és befedjük a maradék szósszal. Megszórjuk a sajttal, és 15-20 percig sütjük. Korianderrel bőségesen megszórva tálaljuk.