Sült zöldséges enchilada

Mexikói finomság egy kicsit újragondolva.

Hozzávalók

2 piros paprika, szeletelve

4 szilvaparadicsom, karikákra vágva

1 lilahagyma, szeletelve

200 g tök, 1 cm-es kockákra vágva

2 evőkanál chipotle paszta

2 gerezd fokhagyma, zúzott

egy maréknyi levél oregánó, apróra vágva

1 vöröshagyma, kockára vágva

1 teáskanál őrölt kömény

1 piros chili, apróra vágva

500 g paradicsompüré egy kis vízzel összekeverve

5 evőkanál fekete bab, leöblítve és lecsepegtetve

1 evőkanál savanyított jalapeño, apróra vágva

6 közepes tortilla wrap

2 evőkanál reszelt cheddar

egy marék korianderlevél a tálaláshoz

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180-200°C-ra. 1 teáskanál olajjal, ½ fokhagymával és oregánóval összedolgozzuk az első öt hozzávalót, majd 30 percig sütjük. A hagymát 1 teáskanál olajon 5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a köményt, a chilit és a maradék fokhagymát. 2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét némi vízzel, 10 percig pároljuk, majd adjuk hozzá a maradék oregánót. Keverjük össze a zöldséget a fekete babbal és a jalapeñóval, osszuk el a wrap-ek között, majd tekerjük fel. Egy tepsibe teszünk egy kanál paradicsomszószt, ráhelyezzük az enchiladákat, és befedjük a maradék szósszal. Megszórjuk a sajttal, és 15-20 percig sütjük. Korianderrel bőségesen megszórva tálaljuk.



%d bloggers like this: