17 dec Paradicsomos káposztafőzelék
Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 üveg sűrített paradicsom és 1 üveg víz összekeverve
- só
- cukor, vagy energiamentes édesítőszer (pl.: eritrit)
- 3 ek. finom liszt, vagy zabpehelyliszt
- 2 ek. olíva olaj
- 1 tk. pirospaprika
Elkészítés:
A káposztát és a vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk. Olajon lepirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a káposztát. Felöntjük a vízzel higított sűrített paradicsommal és ízlés szerint sózzuk, valamint cukrozzuk. A lisztből és az olajból világos, zsemleszínű rántást készítünk. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát. A rántást kicsit hűlni hagyjuk, majd felengedjük a megpuhult káposzta levével, simára keverjük, végül állandó keverés mellett a káposztához öntjük.
Készítette: Bálint Anna
Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember