Paradicsom salsás, pestos ciabatta, grillezett padlizsánnal és mozzarellával

Hozzávalók:

1 kg friss paradicsom, kimagozva

120 ml csésze extra szűz olívaolaj, elosztva

5 gerezd fokhagyma

1 teáskanál cukor

1 teáskanál finom tengeri só

¼ teáskanál törött pirospaprika

csokor durvára vágott friss bazsalikom

40 g frissen reszelt parmezán sajt

2 közepes padlizsán (kb. egyenként 500 g), kb. 1 cm vastag szeletekre vágva.

¼ teáskanál őrölt fekete bors

6 db kis méretű ciabatta

6 evőkanál bazsalikom pesto

80 g madársaláta

200 g friss mozzarella, vékonyra szeletelve

Elkészítés:

1. A paradicsomszószhoz: A paradicsomot, 2 evőkanál olajat, a fokhagymát, a cukrot, 1/2 teáskanál tengeri sót és a őrölt pirospaprikát konyhai robotgépben vagy turmixgépben dolgozzuk simára.

Tegyük át a paradicsomos keveréket egy serpenyőbe. Forraljuk fel, majd kis lángon, fedő nélkül, időnként megkeverve főzzük 30-35 percig, vagy amíg besűrűsödik. Keverje bele az apróra vágott bazsalikomot és a parmezánt. Vegyük le a tűzről; tegyük félre.

2. A padlizsánhoz: Kenje meg a padlizsánszeleteket a maradék 6 evőkanál olívaolajjal, és fűszerezze a maradék 1/2 teáskanál tengeri sóval és fekete borssal.

3. Készítsen elő egy grillserpenyőt, vagy nyári időszakban egy faszenes grillsütőt. Rendezze a padlizsán szeleteket egy jól megolajozott serpenyőbe, vagy grillrácsra, fedje le, és süsse 6-8 percig, közben egyszer megfordítva, vagy amíg a padlizsán éppen csak megpuhul. Vegye le a grillről a padlizsánt és, grillezze meg a zsemlék vágott oldalukkal lefelé hogy kicsit megpiruljanak.

4. A szendvicsek összeállításához: Kenjen 1 evőkanál bazsalikomos pestót a zsemle aljára. A tetejére tegyünk egy kis madársalátát, padlizsánt, egy kis paradicsomszószt, a mozzarellát és még több madársalátát. A szendvicsek megkenése előtt kenjen további paradicsomszószt a ciabatta tetejére. Tálaláshoz vágjuk félbe.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás