11 nov Panzanella
Pirított kenyérkockás saláta rengeteg zöldséggel.
Hozzávalók
1 vekni nagyon ropogós, friss kenyér
1/4 bögre olívaolaj, plusz még több a kenyér megcsepegtetéséhez
1 uborka, félbevágva, kimagozva és felszeletelve
6 paradicsom, szeletekre vágva
1/2 lilahagyma, nagyon vékonyra szeletelve
1 evőkanál vörösborecet
Só és őrölt fekete bors, ízlés szerint
kb. 25 bazsalikomlevél, apróra vágva, ízlés szerint
Reszelt parmezán sajt
Elkészítés
180°C-ra előmelegített sütőben nagyon enyhén pirítsuk meg az olívaolajjal meglocsolt kenyérkockákat. Egy nagy tálban keverjük össze a kenyérkockákat, az uborkát, a paradicsomot és a hagymát. Egy kis edényben rázzuk össze az olívaolajat és az ecetet, valamint ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal. Öntsük az öntetet a salátához, és óvatosan forgassuk össze. Adjuk hozzá a bazsalikomot és a parmezánt, majd ismét forgassuk össze. Tálalás előtt fedjük le, és hagyjuk szobahőmérsékleten 1-2 órán át állni. Tálaláskor szórjuk meg még sóval és borssal.