Panzanella

Pirított kenyérkockás saláta rengeteg zöldséggel.

Hozzávalók

1 vekni nagyon ropogós, friss kenyér

1/4 bögre olívaolaj, plusz még több a kenyér megcsepegtetéséhez

1 uborka, félbevágva, kimagozva és felszeletelve

6 paradicsom, szeletekre vágva

1/2 lilahagyma, nagyon vékonyra szeletelve

1 evőkanál vörösborecet

Só és őrölt fekete bors, ízlés szerint

kb. 25 bazsalikomlevél, apróra vágva, ízlés szerint

Reszelt parmezán sajt

Elkészítés

180°C-ra előmelegített sütőben nagyon enyhén pirítsuk meg az olívaolajjal meglocsolt kenyérkockákat. Egy nagy tálban keverjük össze a kenyérkockákat, az uborkát, a paradicsomot és a hagymát. Egy kis edényben rázzuk össze az olívaolajat és az ecetet, valamint ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal. Öntsük az öntetet a salátához, és óvatosan forgassuk össze. Adjuk hozzá a bazsalikomot és a parmezánt, majd ismét forgassuk össze. Tálalás előtt fedjük le, és hagyjuk szobahőmérsékleten 1-2 órán át állni. Tálaláskor szórjuk meg még sóval és borssal.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás