21 jún Joghurtos csirkemell saláta
Hozzávalók:
- 2 szelet csirkemell
- 1/2 kisebb fej saláta
- 8 db koktélparadicsom
- 1/2 kígyóuborka
- 1 doboz joghurt (sóval, borssal, fokhagymasóval ízesített)
- só, bors
- 1 cikk fokhagyma
- 1 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon megpirítjuk. A salátát csíkokra szeljük, a paradicsomot felezzük, az uborkát karikára vágjuk, a joghurtba pedig elkeverjük a zúzott fokhagymát. Miután minden alapanyagot elkészítettünk a fent leírtak alapján ízlés szerint tálaljuk a joghurtos csirkemell salátát.
Érdekesség:
Az antibakteriális hatású fokhagyma nyersen úgy viselkedik a szervezetben, mint egy természetes antibiotikum, hiszen elpusztítja a baktériumokat és magas antioxidáns tartalma révén segítséget nyújt a szabad gyökök legyőzésében is. A további rengeteg pozitív egészségügyi hatása mellett fontos kiemelni, hogy jó hatással van a vérzsír szintre, így preventív hatással bírhat számos kardiovaszkuláris betegség kialakulásával szemben.
Készítette: Bálint Anna, dietetikus