Friss szamócás és áfonyás pohárdesszert

Pohárdesszertek előnye, hogy néhány alapanyagból gyorsan elkészíthető, könnyen szállítható, így vendégségek, kerti party –k nyerő meglepetése lehet.

Hozzávalók:

2 evőkanál cukor

1/2 teáskanál kukoricakeményítő

2 evőkanál víz

300 g felszeletelt friss eper, elosztva

1/2 teáskanál reszelt lime héj

8-10 darab babapiskóta

200 g csésze friss áfonya

Tejszínhab feltétnek

Elkészítés:

Egy kis lábosban keverjük össze a cukrot és a kukoricakeményítőt. Keverjük hozzá a vizet. Adjunk hozzá 200 g epret; pürésítsük a keveréket. Forraljuk fel és kevergetés mellett főzzük addig, amíg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a lime héját. Tegyük át egy kis tálba és lefedve tegyük hűtőszekrénybe, amíg lehül.

5 db kis méretű csatos üveg aljába kanalazzunk egy kevés eperszószt, majd erre helyezzünk rá a babapiskótát úgy, hogy kibéleljük velük az üveg alját. A maradék felszeletelt szamócát és áfonyát keverjük össze, majd osszuk szét az üvegek között. Kanalazzuk rá a maradék szószt. Fogyasztás előtt tegyünk frissen a tetejére tejszínhabot.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás