06 szept Édes-savanyú paprikasaláta
Hozzávalók:
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 4 tk ecet
- 1 ek cukor, vagy energiamentes édesítőszer
- 1 csipet csípős fűszerpaprika
- 1 csipet só, bors
- 2 ek hőálló olíva olaj
Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, hosszában vékony cikkekre vágjuk. A paprikák magházát eltávolítjuk, és hosszában felszeleteljük.
Egy nagyobb serpenyőt felhevítünk, beletesszük a hőálló olíva olajat, majd a paprikát és 1 percig pirítjuk, közben hozzáadjuk az édesítőt, az ecetet és a fűszereket.
Ezután belekeverjük a hagymacikkeket, gyorsan összeforgatjuk és levesszük a tűzhelyről.
Készítette: Bálint Anna
Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember