Dió – Diós-zelleres haltekercsek

Zöldsalátával igazi egészséges lakoma!


Hozzávalók:

  •     40 dkg szárzeller
  •     35 dkg sárgarépa
  •     2 közepes hagyma
  •     5+2 fokhagymagerezd
  •     kis darab
  •     kb. 6-8 dkg barna kenyér
  •     1 tojás
  •     só
  •     bors
  •     kakukkfű
  •     bazsalikom
  •     ételízesítő
  •     4 dkg dió
  •     olaj
  •     1 kg hekk filé (kb. 6 db halszelet)

Elkészítés:
1.) Megmossuk, megtisztítjuk, és felkarikázzuk a sárgarépát, majd a kockákra vágjuk a hagymát és a szárzellert. Egy teflonban kevés margarint olvasztunk, és rátesszük a zöldségeket. 10 percig pirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, kakukkfűvel és bazsalikommal. Kb. 20 perc alatt majdnem puhára pároljuk az egészet.
2.) A zöldségekből kiveszünk 4-5 evőkanálnyit, és a turmixgépbe tesszük. Pépesre turmixoljuk, és egy tálba öntjük. Hozzáadunk egy szelet apróra tépkedett barna kenyeret és egy tojást. Sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.
3.) A halszeleteket kiolvasztjuk, és lecsepegtetjük. Papírtörlőre tesszük kis időre, majd egy nagy vágódeszkára fektetjük a halfiléket. Mindkét oldalukat bedörzsöljük sóval és megszórjuk frissen őrölt borssal. Ezután minden egyes halszeleten elosztunk egy kis tölteléket. A halakat ezután a vékonyabbik végüknél fogva szorosan felcsavarjuk, és a végén fogpiszkálókkal megtűzzük.
4.) Vékonyan megolajozunk egy jénait, és az alján elrendezzük a zöldségeket. A zöldségekre pakoljuk a haltekercseket. Minden tekercset vékonyan megkenünk egy kis olvasztott vajjal. Előmelegített sütőbe toljuk a jénait, és kb. 25 perc alatt készre sütjük a halakat.
5.) Tálalás előtt minden egyes halszeletre egy-egy zellerlevelet és diót teszünk. (Ha csúszik, fogpiszkálóval megtűzzük.) Zöldsalátával tálaljuk.

Forrás: mindmegette.hu 

Tags:
,


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás