Zelleres shawarma

Bármikor elkészíthető vitaminbomba.

Hozzávalók

1 evőkanál őrölt kömény

1 evőkanál füstölt paprika

2 evőkanál őrölt fahéj

1 teáskanál őrölt gyömbér

1 teáskanál őrölt kurkuma

4 gerezd fokhagyma, zúzott

1 evőkanál folyékony méz

1 citrom

4 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 nagy hámozott zeller

A tálaláshoz:

lapos kenyerek (naan)

aprított vöröskáposzta

chilipor

humusz

chiliszósz

Elkészítés

Az összes őrölt fűszert egy nagy tálba borítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a mézet, a citromlevet, 3 evőkanál olívaolajat és rengeteg fűszert, majd jól összekeverjük. Vágjuk a zellert 1 cm vastag szeletekre, majd borítsuk a pácolótálba, és minden szeletet kenjünk be a fűszerkeverékkel, majd fedjük le, és hagyjuk pácolódni a hűtőszekrényben 2 órán át vagy egy éjszakán át.

Melegítsük elő a sütőt 200-220°C-ra. Egy sütőformában rétegezzük tornyosra a zellert úgy, hogy az aljára egy nagyobb darab kerüljön, hogy stabil maradjon. A toronyba függőlegesen 2 fémnyársat teszünk, hogy segítsen függőlegesen tartani. A maradék evőkanál olívaolajat a pácolótálba tesszük, és félretesszük. A zellert 20 percre betesszük a sütőbe.

A sütőt 150-170°C-ra letekerve további 1 óra 30 percig sütjük a zellert, a széleket a felesleges páclével locsolgatva, amíg a zeller igazán puha nem lesz.

A zellerről éles késsel darabokat vágunk a tálcára, és lapos kenyérrel (naan), aprított vöröskáposztával, savanyított chilivel, humusszal és chiliszósszal tálaljuk.

Tags:
,


%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás