Tzatziki saláta

Egyszerű, frissítő saláta. Önállóan vagy köretként is tálalhatjuk.

Tzatziki saláta

Hozzávalók:
1 nagyobb kígyóuborka
1 nagy pohár sovány, sűrű tejföl
10-12 cm póréhagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor kapor
só, bors

Elkészítés: 
Az uborkát a lereszeljük, a póréhagymát apróra vágjuk, összekeverjük az uborkát és besózzuk. Állni hagyjuk, hogy a levét kiengedje, majd alaposan kifacsarjuk. A tejfölt összekeverjük az átnyomott fokhagymával, az apróra vágott kaporral, egy csipet borssal, és beleforgatjuk a kifacsart uborkát. Hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek. 

Megjegyzés:
Nagyon egyszerűen elkészíthető! Ha nem szeretjük a hagymát, kihagyhatjuk. Akkor finom, ha jó sűrű.  



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás