17 máj Tzatziki saláta
Egyszerű, frissítő saláta. Önállóan vagy köretként is tálalhatjuk.
Tzatziki saláta
Hozzávalók:
1 nagyobb kígyóuborka
1 nagy pohár sovány, sűrű tejföl
10-12 cm póréhagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor kapor
só, bors
Elkészítés:
Az uborkát a lereszeljük, a póréhagymát apróra vágjuk, összekeverjük az uborkát és besózzuk. Állni hagyjuk, hogy a levét kiengedje, majd alaposan kifacsarjuk. A tejfölt összekeverjük az átnyomott fokhagymával, az apróra vágott kaporral, egy csipet borssal, és beleforgatjuk a kifacsart uborkát. Hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek.
Megjegyzés:
Nagyon egyszerűen elkészíthető! Ha nem szeretjük a hagymát, kihagyhatjuk. Akkor finom, ha jó sűrű.