Tavaszi zöldséges tarte

Hozzávalók:

2 lap vajas leveles tészta

1 tojás, enyhén felvert

1 doboz (150 g) sült paprika mártogatós, vagy más zöldség mártogatós (esetleg humusz)

6 hosszában félbevágott bébi cukkini

3-4 db (kb. 120 g) sárga tök, uborkaszeletelővel vékonyan felszeletelve

1 csokor spárga, uborkaszeletelővel hosszában vékonyan felszeletelve

150 g kecskesajt

Extra szűz olívaolaj a tálaláshoz

Balzsamecet a tálaláshoz

tetszőleges fűszernövények, a tálaláshoz

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.

2. Ahhoz, hogy a tart alapját elkészítsük, helyezzük a kinyújtott levelestésztát (kb. 35×20 cm-es) egy kizsírozott tepsibe. Hajtsa be és csípje össze mind a négy oldalát, hogy 2 cm-es szegélyt képezzen. Kenjük meg a szélét tojássárgájával. Villával szurkáljuk meg a tart alját mindenütt. Tegyük a sütőbe, és süssük 20 percig, vagy amíg a tészta aranyszínű nem lesz. Vegyük ki a sütőből, és kenjük meg a tészta alját mártással.

3. Tegye a zöldségeket egy nagy fazékba, öntsünk forró vizet a zöldségekre. 1 percig áztassuk, hogy blansírozódjon, majd szűrjük le és konyhai papírral töröljük szárazra.

4. Szórjuk a zöldségeket a tortára, és morzsoljuk rá a kecskesajtot. Locsoljuk meg az olajos-ecetes öntettel. Tálaláskor szórjuk meg a kiválasztott fűszernövényekkel.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás