Színes paprikasaláta savanykás vinaigrette-el

Ez a saláta egyetlen összetevő ünnepe: a paprikáé!  Csak egy kiegészítő zöldség alapanyagra és egy maréknyi fűszernövényre lesz szükséged, amelyek remek ízekkel támogatva emelik ki a főszereplő paprikát.

Hozzávalók:

3 db többszínű kaliforniai paprika

 1 fej lilahagyma

kis csokor friss metélőhagyma felaprítva

kis csokor friss petrezselyem felaprítva

2 kiskanál fehérborecet

1 kiskanál Dijoni mustár

1 csapott kiskanál cukor

csipet Fokhagymapor

2-3 evőkanál extraszűz olívaolaj

Só és bors

Elkészítés:

Ennél a receptnél minden csak az ízlés kérdése nincsenek szigorú arányok, a csíkokra szeletelt kaliforniai paprikát fűszerezzük az ajánlott alapanyagokkal, ahogy nekünk tetszik. Mivel a paprikán van a hangsúly fontos, hogy kiegészítő alapanyagokat úgy állítsuk össze, hogy kiemeljék a központi elemet, mindemellett saját ízlésünknek is megfeleljen.

Tippek az elkészítéshez:

  • A legjobb módja a paprika szeletelésének

A paprikát felszeletelésénél gyakran a magok kiömlenek, és az egész vágódeszkára… Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, van egy gyors és egyszerű trükk arra, hogyan vágja fel a paprikát:

Egy nagy szakácskéssel vágja egyenesen lefelé mind a négy oldalát, hogy 4 egyenes darabot kapjon a paprikából, így a magok és a bordák érintetlenül maradnak a közepén. Vágja le a paprika alját és tetejét, és húzza ki a szárát. Végül a paprika héjas oldalát tegye lefelé, és vágja vékony szeletekre.

  • Hozzávaló-variációk

Ezt a paprikasalátát nagyon sokféleképpen össze lehet állítani! Nagyszerű nyári saláta ötlet lehet, amelyet más friss hozzávalókkal is elkészíthet, amelyek éppen kéznél vannak.

Ízlés szerint adhat hozzá, vagy cserélhet ki hozzávalókat. Íme néhány ötlet:

Használjon különböző friss fűszernövényeket! A bazsalikom itt is nagyszerű ízt ad, bár ne feledje, hogy a tárolás során sötétedik (a petrezselyem világoszöld marad). A koriander vagy a kapor is nagyszerű ízű és illik a paprikához.

Használjon mogyoróhagymát vagy fehér hagymát. Cserélje ki a lilahagymát enyhébb mogyoróhagymára, vagy használjon helyette fehér hagymát!

Adjon hozzá még fetasajtot! Krémességével és sós ízével igen jól illik a ropogós savanykás paprikához!



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás