Sütőtökös bárányszelet

Édes, sós, fűszeres.

Hozzávalók:

  • 80 dkg bárányborda (csont nélkül)
  • 1,5 kg sütőtök
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • sáfrány
  • 10 dkg cukor
  • őrölt bors

Elkészítés:

A húst 8 egyforma szeletre vágjuk. 3 evőkanál olajban aranyszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fahéj felét, a gyömbért és a sáfrányt. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, és 55 percig kislángon főzzük, közben többször megkeverjük. A tököt kockákra vágjuk, és a maradék olajban 5 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a maradék fahéjat. Még 30 percig pároljuk, közben időnként megkeverjük. (A levének teljesen el kell főnie.) Összekeverjük a cukorral, és még néhány percig sütjük, hogy a cukor karamellizálódjon. A húst tányérokra osztjuk, a cukros tökkel megszórjuk, és a fűszeres főzővízből keveset melléöntünk. Kuszkuszt, rizst vagy fehér kenyeret kínálhatunk mellé.

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás