Sütőtökkenyér

Tökszeretőknek ajánljuk.

Hozzávalók: (6 személyre)

  • 70 dkg tisztított sütőtök
  • 45 dkg rétesliszt
  • 10 dkg dió
  • 15 dkg mazsola
  • 1-1 teáskanál szárított élesztő, szódabikarbóna és őrölt fahéj
  • 30 dkg cukor
  • 3 dl olaj
  • 4 tojás
  • a forma kikenéséhez olaj

Elkészítés:

A diót apróra vágjuk. A mazsolát 10 percre langyos vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A tököt felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, majd simára turmixoljuk, és kihűtjük. A lisztet, az élesztőt, a fahéjat, a szódabikarbónát, a cukrot és csipetnyi sót összekeverünk. A kihűlt tökpürét az olajjal összekeverjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat, végül hozzászitáljuk a fűszeres lisztet. Sima masszává dolgozzuk, majd hozzáadjuk a mazsolát és a diót. Olajjal kikent formába simítjuk, és közepesen meleg sütőben készre sütjük. (Akkor jó, ha a beleszúrt kés élére már nem tapad a tészta.) Amikor kész, 10 percig még a formában hagyjuk, végül rácsra borítjuk, és kihűtjük. 

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás