14 nov Sült őszibarack burratával
Zöldséges-gyümölcsös főétel sonkával és burratával.
Hozzávalók
2 őszibarack, érett, de kemény, félbevágva és kimagozva
olívaolaj
2 maréknyi rukkola
6 szelet serrano sonka
1 golyó burrata
egy kis csokor bazsalikom
2 evőkanál pirított fenyőmag
ropogós kenyér (nem kötelező)
Az öntethez:
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fehér balzsamecet
1 teáskanál folyékony méz
1 piros chili, apróra vágva
½ gerezd fokhagyma
Elkészítés
Az öntet elkészítéséhez keverjük össze az olívaolajat, az ecetet és a mézet egy tálban, majd keverjük bele a chilit és a fokhagymát. Hagyjuk állni, amíg elkészítjük a salátát.
Egy grillserpenyőt magas hőfokon forrósítsunk fel. Ecseteljük meg a félbe vágott, kimagozott őszibarackokat olajjal, majd addig süssük, amíg a felszínük el nem szenesedik és karamellizálódik.
Szórjuk a rukkolát egy tálra, majd dobjuk rá a serrano sonkát, és tegyük rá az őszibarackokat, végül ültessük középre a burratát. Az öntetből vegyük ki a fokhagymagerezdeket, majd kanalazzuk az ételre. Végül szórjunk rá bazsalikomot és fenyőmagot. Ha szeretnénk, ropogós kenyérrel tálaljuk.