Sült őszibarack burratával

Zöldséges-gyümölcsös főétel sonkával és burratával.

Hozzávalók

2 őszibarack, érett, de kemény, félbevágva és kimagozva

olívaolaj

2 maréknyi rukkola

6 szelet serrano sonka

1 golyó burrata

egy kis csokor bazsalikom

2 evőkanál pirított fenyőmag

ropogós kenyér (nem kötelező)

Az öntethez:

3 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál fehér balzsamecet

1 teáskanál folyékony méz

1 piros chili, apróra vágva

½ gerezd fokhagyma

Elkészítés

Az öntet elkészítéséhez keverjük össze az olívaolajat, az ecetet és a mézet egy tálban, majd keverjük bele a chilit és a fokhagymát. Hagyjuk állni, amíg elkészítjük a salátát.

Egy grillserpenyőt magas hőfokon forrósítsunk fel. Ecseteljük meg a félbe vágott, kimagozott őszibarackokat olajjal, majd addig süssük, amíg a felszínük el nem szenesedik és karamellizálódik.

Szórjuk a rukkolát egy tálra, majd dobjuk rá a serrano sonkát, és tegyük rá az őszibarackokat, végül ültessük középre a burratát. Az öntetből vegyük ki a fokhagymagerezdeket, majd kanalazzuk az ételre. Végül szórjunk rá bazsalikomot és fenyőmagot. Ha szeretnénk, ropogós kenyérrel tálaljuk.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás