Shitake gombás csirke

Hús nélkül, több gombával, remek fehérjedús vegetáriánus fogás.

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkehús
  • 6-6 shiitake és csiperke gomba
  • 1 kis csípős paprika
  • 1 cm-es gyömbér
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 7,5 dkg fafülgomba (szárított)
  • 6 apró vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj


Elkészítés:

A paprikát kicsumázzuk, magjait kikaparjuk, húsát felkockázzuk. A gyömbért lereszeljük. Tálban ezeket a szójaszósszal és a zúzott fokhagymával összekeverjük. A shiitakét és a csiperkét vékonyan felszeleteljük. A fafülgombát 1 órára hideg vízbe áztatjuk. A húst vékonyan felszeleteljük, a szószba tesszük, és 10 percig állni hagyjuk. A hagymákat apróra vágjuk. Wokban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a lecsöpögtetett húst (a mártást félretesszük), gyorsan megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombákat, ezzel is pirítjuk. A mártást is beleöntjük, összeforraljuk, végül belekeverjük a hagymát, és forrón tálaljuk.

Jó tudni!

Szárított kínai gombákat ázsiai boltokban vásárolhatunk.

Basmati rizzsel vagy rizstésztával kitűnő.
Ha hús nélkül, több gombával készítjük, remek fehérjedús vegetáriánus fogást kapunk.

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás