07 jún Shitake gombás csirke
Hús nélkül, több gombával, remek fehérjedús vegetáriánus fogás.
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkehús
- 6-6 shiitake és csiperke gomba
- 1 kis csípős paprika
- 1 cm-es gyömbér
- 1 evőkanál szójaszósz
- 7,5 dkg fafülgomba (szárított)
- 6 apró vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A paprikát kicsumázzuk, magjait kikaparjuk, húsát felkockázzuk. A gyömbért lereszeljük. Tálban ezeket a szójaszósszal és a zúzott fokhagymával összekeverjük. A shiitakét és a csiperkét vékonyan felszeleteljük. A fafülgombát 1 órára hideg vízbe áztatjuk. A húst vékonyan felszeleteljük, a szószba tesszük, és 10 percig állni hagyjuk. A hagymákat apróra vágjuk. Wokban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a lecsöpögtetett húst (a mártást félretesszük), gyorsan megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombákat, ezzel is pirítjuk. A mártást is beleöntjük, összeforraljuk, végül belekeverjük a hagymát, és forrón tálaljuk.
Jó tudni!
Szárított kínai gombákat ázsiai boltokban vásárolhatunk.
Basmati rizzsel vagy rizstésztával kitűnő.
Ha hús nélkül, több gombával készítjük, remek fehérjedús vegetáriánus fogást kapunk.