13 dec Sárgarépa-krémleves
Hozzávalók:
- 5 db sárgarépa
- 1 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál petrezselyem
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál repceolaj
- 1 dl húsleves alaplé
- 1 ek. méz
- só, bors
Elkészítés:
A krumplit és a sárgarépát vágd fel kisebb darabokra. Hevíts egy lábosban kevés olajat, dobd bele a hagymát, a feldarabolt répát és krumplit, majd kevergetve süsd át egy-két perc alatt. Öntsd rá az 1 dl húsleves alaplevet és öntsd fel még annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket. Sózd, borsozd ízlés szerint és add hozzá a mézet.
Főzz mindent puhára körülbelül 20 perc alatt. Amikor a zöldségek megpuhulnak turmixold krémesre. Öntsd hozzá a tejszínt, és főzd fel újra egy-két perc alatt.
Készítette: Bálint Anna
Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember