11 nov Ratatouille
L’ecsó tette világhírűvé ezt a „mindent bele” típusú fogást. Padlizsán- és cukkinikedvelőknek mindenképpen érdemes kipróbálni.
Hozzávalók
1/4 bögre olívaolaj
1/2 sárga hagyma, apróra vágva
1/2 piros paprika, apróra vágva
1 1/4 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fekete bors
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1/2 kg paradicsomszósz
2 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű
3 római paradicsom
1 padlizsán
1 cukkini
1 sárga tök
Friss bazsalikomlevelek a tálaláshoz
Elkészítés
Serpenyőben 1 evőkanál forró olajban süssük ki a hagymát, a paprikát, közben adjunk hozzá ¾ teáskanál sót és ½ teáskanál fekete borsot, és gyakori kevergetés mellett addig pirítsuk a hagyma megpuhul és enyhén aranyszínű lesz (5-7 perc). Adjuk hozzá a fokhagymát, majd a paradicsomszószt, és kissé hagyjuk párolódni. Vegyük le a mártást a tűzről, és keverjünk bele 1 teáskanál kakukkfüvet
Éles késsel vágjuk vékony szeletekre a paradicsomot, a padlizsánt, a cukkinit és a sárga tököt, majd a felszeletelt zöldségeket helyezzük a mártás tetejére felváltva, a tál külső szélétől a közepe felé haladva. Kenjük meg a zöldségeket 2 evőkanál olajjal, és szórjuk meg a maradék 1 teáskanál kakukkfűvel, ½ teáskanál sóval és ½ teáskanál fekete borssal.
Fedjük le a tálat sütőpapírral vagy alufóliával, és süssük 45 percig. A sütőből kivéve locsoljuk meg a maradék 1 evőkanál olajjal, és forrón vagy melegen, bazsalikommal megszórva tálaljuk.