Ratatouille

L’ecsó tette világhírűvé ezt a „mindent bele” típusú fogást. Padlizsán- és cukkinikedvelőknek mindenképpen érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

1/4 bögre olívaolaj

1/2 sárga hagyma, apróra vágva

1/2 piros paprika, apróra vágva

1 1/4 teáskanál só

1 teáskanál őrölt fekete bors

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1/2 kg paradicsomszósz

2 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű

3 római paradicsom

1 padlizsán 

1 cukkini

1 sárga tök

Friss bazsalikomlevelek a tálaláshoz

Elkészítés

Serpenyőben 1 evőkanál forró olajban süssük ki a hagymát, a paprikát, közben adjunk hozzá ¾ teáskanál sót és ½ teáskanál fekete borsot, és gyakori kevergetés mellett addig pirítsuk a hagyma megpuhul és enyhén aranyszínű lesz (5-7 perc). Adjuk hozzá a fokhagymát, majd a paradicsomszószt, és kissé hagyjuk párolódni. Vegyük le a mártást a tűzről, és keverjünk bele 1 teáskanál kakukkfüvet

Éles késsel vágjuk vékony szeletekre a paradicsomot, a padlizsánt, a cukkinit és a sárga tököt, majd a felszeletelt zöldségeket helyezzük a mártás tetejére felváltva, a tál külső szélétől a közepe felé haladva. Kenjük meg a zöldségeket 2 evőkanál olajjal, és szórjuk meg a maradék 1 teáskanál kakukkfűvel, ½ teáskanál sóval és ½ teáskanál fekete borssal.

Fedjük le a tálat sütőpapírral vagy alufóliával, és süssük 45 percig. A sütőből kivéve locsoljuk meg a maradék 1 evőkanál olajjal, és forrón vagy melegen, bazsalikommal megszórva tálaljuk.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás