Pritamin paprikás-bazsalikomos csicseriborsókrém

Hozzávalók:

  • 15 dkg főtt csicseriborsó
  • 10 dkg pritamin paprika
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 ek. frissen facsart citromlé
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 1 kis csokor bazsalikom

Elkészítés:

A leszűrt csicseriborsót villával törjük pépesre, keverjük el a citromlével és az olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk. A pritaminpaprikát vágjuk apró kockákra, a bazsalikomot aprítsuk fel, majd forgassuk össze mindkettőt a csicseriborsópürével. Egy vékony szelet, pirított rozskenyérrel fogyasszuk.

Érdekesség:

A csicseriborsó, másnéven humusz nem csak finom, de nagyon egészséges alapanyag is. Kiváló növényi alapú fehérje- és rostforrás, továbbá omega-3 zsírsavakban, kalciumban, magnéziumban, vasban, cinkben és B-vitaminokban gazdag.

Készítette: Bálint Anna, dietetikus



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás