28 júl Pritamin paprikás-bazsalikomos csicseriborsókrém
Hozzávalók:
- 15 dkg főtt csicseriborsó
- 10 dkg pritamin paprika
- 1 ek. olívaolaj
- 1 ek. frissen facsart citromlé
- tengeri só, frissen őrölt bors
- 1 kis csokor bazsalikom
Elkészítés:
A leszűrt csicseriborsót villával törjük pépesre, keverjük el a citromlével és az olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk. A pritaminpaprikát vágjuk apró kockákra, a bazsalikomot aprítsuk fel, majd forgassuk össze mindkettőt a csicseriborsópürével. Egy vékony szelet, pirított rozskenyérrel fogyasszuk.
Érdekesség:
A csicseriborsó, másnéven humusz nem csak finom, de nagyon egészséges alapanyag is. Kiváló növényi alapú fehérje- és rostforrás, továbbá omega-3 zsírsavakban, kalciumban, magnéziumban, vasban, cinkben és B-vitaminokban gazdag.
Készítette: Bálint Anna, dietetikus