Pikáns szőlős, lilahagymás torta

Izgalmas ízek, édes illatok – lássuk a hagymás szőlőtorta receptjét!

Hozzávalók:

  • 1 kész, kerek(20 dkg) leveles tészta
  • 1 dl tejszín
  • 1-1 kávéskanál citromlé és cukor
  • 8 fej lilhagyma
  • 12-12 szem fekete és fehér szőlő
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál ecet
  • őrölt bors

Elkészítés:

A tésztát fél órára hűtőbe tesszük, majd zsírpapírral befedjük, száraz babbal megszórjuk, és forró sütőben elősütjük (15 perc). A babokat és a papírt leszedjük, és készre sütjük. A tüzet mérsékeljük, és a sütő ajtaját nyitva hagyjuk. A tejszínt és a citromlét simára keverjük. A hagymákat apróra vágjuk, majd 1 dl vízzel addig főzzük, míg minden levét elfövi. Sóval ízesítjük, a cukorral megszórjuk, és nagylángon karamellizáljuk. A szőlőket megmossuk, leszárítjuk, majd a borral és az ecettel együtt a hagymához adjuk. állandóan kevergetve felforraljuk, és addig főzzük, míg a fele lé elfő. Belekeverjük a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük, és a kész tortalapra öntjük. Rögtön tálaljuk. 



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás