24 jún Pikáns szőlős, lilahagymás torta
Izgalmas ízek, édes illatok – lássuk a hagymás szőlőtorta receptjét!
Hozzávalók:
- 1 kész, kerek(20 dkg) leveles tészta
- 1 dl tejszín
- 1-1 kávéskanál citromlé és cukor
- 8 fej lilhagyma
- 12-12 szem fekete és fehér szőlő
- 1 dl fehérbor
- 1 evőkanál ecet
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A tésztát fél órára hűtőbe tesszük, majd zsírpapírral befedjük, száraz babbal megszórjuk, és forró sütőben elősütjük (15 perc). A babokat és a papírt leszedjük, és készre sütjük. A tüzet mérsékeljük, és a sütő ajtaját nyitva hagyjuk. A tejszínt és a citromlét simára keverjük. A hagymákat apróra vágjuk, majd 1 dl vízzel addig főzzük, míg minden levét elfövi. Sóval ízesítjük, a cukorral megszórjuk, és nagylángon karamellizáljuk. A szőlőket megmossuk, leszárítjuk, majd a borral és az ecettel együtt a hagymához adjuk. állandóan kevergetve felforraljuk, és addig főzzük, míg a fele lé elfő. Belekeverjük a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük, és a kész tortalapra öntjük. Rögtön tálaljuk.