01 dec Párolt lilakáposzta
Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröskáposzta
- 1 közepes db lila hagyma
- 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
- 2 teáskanál barna cukor/vagy energiamentes édesítőszer (eritrit)
- 1 teáskanál ecet
- 2 ek sertészsír, vagy olívaolaj
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk, vagy már eleve a piacon gyalultat veszünk. Jól megsózzuk, és összekeverjük, majd minimum fél órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
Egy nagy edényben lassú tűzön megpároljuk a kockára vágott lila hagymát a zsiradékon, majd beletesszük a jól kinyomkodott lilakáposztát a köménnyel, a barna cukorral és az ecettel. Majd jól összekeverjük az egészet, és lefedve, lassú tűzön 40 percig pároljuk.
Készítette: Bálint Anna
Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember