Paradicsomsaláta írós vinaigrette-el

Következő egyszerű a receptben  minden  hangsúly a friss, ízletes – akár 2-3 fajta koktélparadicsomon és a pikánks írós vinaigrette találkozásán van.

Hozzávalók:

1 kg koktélparadicsom felezve –minél több fajtájú és színű, annál jobb

180 ml író

2 szál friss tárkony apróra vágva

60 ml fehérborecet

3 evőkanál extraszűz olívaolaj

1-1,5 teáskanál kristálycukor

¼  teáskanál zellersó

½ teáskanál őrölt mustármag

¼  teáskanál őrölt feketebors

egy kis csokor friss metélőhagyma, apróra vágva

Elkészítés

A paradicsom a metélőhagyma kivételével keverje össze egy tálban a hozzávalókat. Tálalásig lefedve tegyük hűtőbe, jó ha össze tudnak érni az ízek.

Közvetlenül tálalás előtt rendezzük el a paradicsomokat egy tálon; locsoljuk meg a vinaigrette-tel, végül szórjuk meg metélőhagymával.

Jól illik grillhúsok vagy halak mellé, kiegészítő köretként

Író készítése házilag: Egy bögre tejhez, -ami lehetőleg 3,5 %-os zsírtartalmú friss tej- legyen, vagy egy bögre tejszínhez adjunk hozzá egy evőkanál ecetet, vagy citromlevet, majd hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 20-30 percet állni. Idővel a tej besűrűsödik a teteje túrós lesz, ezzel el is készült az író. Igény szerint leszűrhető, de egyben is felhasználható.

Ha nem tudunk beszerezni írót, vagy nincs kedvünk házilag készíteni, akkor helyettesíthető esetleg kefirrel, vagy natúr yoghurttal.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás