Paradicsomos sajtos torta

Színes torta nem csak gyerekeknek.

Hozzávalók: (6 személyre) 

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 dl víz
  • csipetnyi só
  • 12,5 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 2 evőkanál csípős mustár
  • 20 dkg ementáli sajt
  • 4 paradicsom
  • őrölt bors


A díszítéshez:

  • 1 főtt tojás
  • néhány bazsalikomlevél

Elkészítés:

A lisztet gyorsan összedolgozzuk a sóval meg a kis darabokra vágott hideg vajjal, és annyi hideg vizet adunk hozzá, amennyit felvesz. Golyót formálunk a masszából, és lefedve 1 órára hűtőbe tesszük (a tésztát előző nap is elkészíthetjük). 23 cm átmérőjű kerek tortaformát kivajazunk, belesimítjuk a tésztát, és a mustárral megkenjük. A sajtot vékonyan felszeleteljük. A paradicsomokat meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A sajtszeletekkel megrakjuk a tésztát, erre tesszük a paradicsomkarikákat. Sóval, borssal meghintjük, és meleg sütőben készre sütjük. A felkarikázott tojással megrakjuk, a bazsalikomlevelekkel díszítjük. Melegen vagy hidegen, zöldsalátával tálaljuk.

Variáció:

Márványsajttal is készíthetjük, és tejszínnel meglocsolhatjuk.

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás