Paradicsomos burrata saláta

Igazi nyári saláta, csirkehúsos ételek eszményi kiegészítője.

Hozzávalók

1/2 bögre olívaolaj

4 gerezd fokhagyma, meghámozva és összezúzva

1 1/2 evőkanál balzsamecetes máz

1/2 teáskanál só, ízlés szerint

1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint

sok többszínű, apró paradicsom, félbevágva

1 mogyoróhagyma, vékonyan felszeletelve

2 marék rukkola

2 golyó burrata

apróra vágott friss bazsalikom, a tálaláshoz még több

Elkészítés

Egy serpenyőben közepes lángon pároljuk meg az olajat és a fokhagymát, amíg a fokhagyma aranyszínűvé válik, és az olaj illatos lesz (körülbelül 3 perc). Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Amikor eléggé lehűlt ahhoz, hogy kezelhető legyen, szeleteljük fel a fokhagymát, tegyük egy tárolóedénybe, és öntsük az olajat a fokhagymára.

Egy közepes tálban keverjünk össze ¼ csésze fokhagymás olajat, balzsamecetet, sót és borsot, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a mogyoróhagymát. Ha van rá idő, fedjük le és tegyük a hűtőbe 30-60 percig, hogy a paradicsom pácolódjon.

Rendezzük el a rukkolát egy tálalótálon. Tegyük a tetejére a burrátát. Csepegtessük meg a burratát és a rukkolát még több fokhagymás olajjal és balzsamecetes mázzal; ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg a burratát. A bazsalikomot a paradicsomos keverékben megforgatva kanalazzuk a keveréket a rukkola tetejére és a burrata köré. Friss bazsalikommal körítve tálaljuk.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás