17 dec Paradicsomleves
Hozzávalók:
- 30 dkg paradicsom (lehet konzerv is)
- 7 dkg doboz sűrített paradicsom
- 1 fej hagyma
- 1 l húsleves-alaplé
- 0,5 dl olívaolaj
- só, bors, oregánó, bazsalikom
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A megpucolt és apró kockákra vágott hagymát olívaolajon megpirítjuk és hozzáadjuk a megtisztított, lereszelt fokhagymát. A paradicsomok héjat lehúzzuk, majd apró kockákra vágjuk és a sűrített paradicsommal együtt a hagymákhoz adjuk és felöntjük a húslevesalaplével. Néhány percig összeforraljuk, majd a tűzről lehúzva botmixerrel lepürésítjük. Végül fűszerezzük ízlés szerint és reszelt sajttal tálaljuk.
Készítette: Bálint Anna
Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember