Padlizsán – Paradicsommal rakott padlizsán

Húspótló recept, nem csak vega étrendbe.

Hozzávalók:

  • 4 padlizsán
  • 50 dkg paradicsom
  • 5 dkg liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl olaj, a sütéshez
  • őrölt bors

Elkészítés:

A padlizsánokat felkarikázzuk, sóval meghintjük, és 40 percig állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük, óvatosan szárazra töröljük, lisztbe forgatjuk, és az olajban pirosra sütjük. Amikor kész, lecsöpögtetjük a felesleges zsiradékot, és konyhai papírtörlőre szedjük. A paradicsomokat felkarikázzuk, és az olajban megsütjük. Jénai tálba váltakozva lerakjuk a padlizsán- és paradicsomkarikákat, közben sóval és borssal meghintjük. A zsemlemorzsát a zúzott fokhagymával összekeverjük, és a lerakott zöldséget megszórjuk vele. 1 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk, és meleg sütőben készre sütjük.

Variáció:

Adhatunk még hozzá füstölt szalonnakockákat, a morzsához pedig keverhetünk még 1 evőkanál apróra vágott petrezselymet.

Jó tudni!

Felhasználás előtt a padlizsánokat sóval meghintjük, majd állni hagyjuk addig, míg levet enged. Ekkor szárazra töröljük, és így sütjük meg.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás