26 febr Padlizsán – Paradicsommal rakott padlizsán
Húspótló recept, nem csak vega étrendbe.
Hozzávalók:
- 4 padlizsán
- 50 dkg paradicsom
- 5 dkg liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 dl olaj, a sütéshez
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A padlizsánokat felkarikázzuk, sóval meghintjük, és 40 percig állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük, óvatosan szárazra töröljük, lisztbe forgatjuk, és az olajban pirosra sütjük. Amikor kész, lecsöpögtetjük a felesleges zsiradékot, és konyhai papírtörlőre szedjük. A paradicsomokat felkarikázzuk, és az olajban megsütjük. Jénai tálba váltakozva lerakjuk a padlizsán- és paradicsomkarikákat, közben sóval és borssal meghintjük. A zsemlemorzsát a zúzott fokhagymával összekeverjük, és a lerakott zöldséget megszórjuk vele. 1 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk, és meleg sütőben készre sütjük.
Variáció:
Adhatunk még hozzá füstölt szalonnakockákat, a morzsához pedig keverhetünk még 1 evőkanál apróra vágott petrezselymet.
Jó tudni!
Felhasználás előtt a padlizsánokat sóval meghintjük, majd állni hagyjuk addig, míg levet enged. Ekkor szárazra töröljük, és így sütjük meg.