Őszibarack – Lekvár citromkarikával

Némi zöldcitrommal pikánsá varázsolhatjuk a szokásos házilekvárt.


Hozzávalók:

  • 2 kg sárga húsú őszibarack
  • 50 dkg citrom (zöld)
  • 50 dkg barna cukor
  • 1 kg cukor
  • 1 liter víz

Elkészítés:

A barackokat 1 percre forró vízbe mártjuk, majd hideg vízbe tesszük, így könnyebben lehúzhatjuk a héjukat. Kimagozzuk, a gyümölcshúst lemérjük, és felkockázzuk. A cukor súlya a gyümölcshús súlyának fele legyen. A barackot és a cukrot nagy lábosban összekeverjük, lassan felforraljuk, majd kislángon 45 percig főzzük, a keletkező habot leszedjük. A citromokat vékonyan felkarikázzuk, a kifolyó levet kis edénybe gyűjtjük. A vizet, a citromlevet és a barna cukrot mély serpenyőbe öntjük, összekeverjük, és felforraljuk. Beletesszük a citromkarikákat, és kislángon még 10 percig főzzük. Amikor kész, a citromkarikákat kivesszük, és a levet kihűtjük. A hideg szirupot ismét felforraljuk, és beletesszük a citromkarikákat. Ezt a műveletet még ötször megismételjük. A kész baracklekvárhoz adjuk az így előkészített citromkarikákat, és kislángon még 5 percig főzzük. Üvegekbe töltjük a lekvárt, és rögtön lezárjuk.

Sárga húsú őszibarackból ízletesebb lekvár főzhető, mint fehérből. 

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás