„Naponta 3×3” keleti fűszeres zöldségpörkölt

Hozzávalók:

1 édesburgonya, (300g)

1 padlizsán, (250g)

2 vegyes színű paprika

2 fej vöröshagyma

160 g csiperkegomba

olívaolaj

kis csokor friss koriander, (kb. 15g)

30 g napon szárított paradicsom

2 evőkanál curry paszta

200 ml kókusztej, vagy főzőtejszín

150 g cukorborsó

2 teáskanál Worcestershire szósz

1 lime

2 lapos kenyér, választható

Elkészítés:

1. Tisztítson meg 1 édesburgonyát (300 g), és szeletelje fel kb. fél centiméter vastag karikákra. Vágjunk fel egy padlizsánt (250 g) és 2 vegyes színű paprikát is 3 cm-es darabokra.

2. Egy nagy, száraz serpenyőben magas hőfokon 5 percig pirítsuk meg a zöldségeket – szakaszosan dolgozzunk velük, és közben mindig vegyük ki egy tányérra.

3. Pucoljon meg és vágjon finomra 2 fej hagymát, majd tegye a nagy serpenyőbe közepes lángon egy kis olívaolajjal, és dinsztelje 10 percig, rendszeresen kevergetve.

4. Vágjuk fel finomra ½ csokor friss koriander szárát (15 g), a leveleket későbbre tartogatva, valamint 30 g napon szárított paradicsomot, majd adjuk hozzá a serpenyőhöz.

5. Keverjen bele 2 evőkanál currypasztát és főzze további 3 percig, majd öntse bele a 200 ml kókusztejet, vagy tejszínt és adjon hozzá 400 ml forrásban lévő vizet, majd keverje jól össze.

6. Tegye vissza a serpenyőbe a pirított zöldségeket, tegye rá a fedőt, csökkentse a hőfokot alacsonyra, és főzze óvatosan 10 percig, az utolsó 2 percre dobja bele a cukorborsót.

7. Ízesítse 2 teáskanál Worcestershire szósszal, majd szórja meg a finomra aprított korianderlevelekkel.

8. Vágjon félbe egy lime-ot, ízlés szerint nyomja az ételre és tálalja ropogós friss lepény kenyérrel.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás