Marinált hagyma sülthúsokhoz, szendvicsekhez

Hozzávalók:

3 kis fej lilahagyma, karikára szeletelve

300 ml almaecet

3 evőkanál barnacukor

1 evőkanál tengerisó

6 fekete borsszem

6 koriandermag

1 csillagánizs

1 babérlevél

Elkészítés:

1.Öntse az ecetet egy kis lábosba, adja hozzá a cukrot, a tengeri sót, a fűszereket és a babérlevelet, majd várja meg, hogy elkezdjen gyöngyözni. Ellenőrizze, hogy a cukor és a só feloldódott-e, majd egye le a tűzről.

2.Forraljunk fel vizet egy vízforralóban. Tegye a hagymaszeleteket egy szitába vagy szűrőbe, majd öntse rá a forró vizet a vízforralóból és csepegtessük jól le. Ezzel a hagyma elveszti az erejét.

3.Amikor eléggé kihűlt ahhoz, hogy kezelni lehessen, tegye a hagymakarikákat egy 500 g-os sterilizált üvegbe, öntse rá a meleg ecetet, és zárja le. Ha lehűlt, tegyük hűtőbe pácolódni legalább 2 órát, de legjobb egy egész éjszakát hagyni. Felbontatlanul 6 hónapig, felbontva 2 hétig a hűtőben eltartható.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás