31 dec Marinált hagyma sülthúsokhoz, szendvicsekhez
Hozzávalók:
3 kis fej lilahagyma, karikára szeletelve
300 ml almaecet
3 evőkanál barnacukor
1 evőkanál tengerisó
6 fekete borsszem
6 koriandermag
1 csillagánizs
1 babérlevél
Elkészítés:
1.Öntse az ecetet egy kis lábosba, adja hozzá a cukrot, a tengeri sót, a fűszereket és a babérlevelet, majd várja meg, hogy elkezdjen gyöngyözni. Ellenőrizze, hogy a cukor és a só feloldódott-e, majd egye le a tűzről.
2.Forraljunk fel vizet egy vízforralóban. Tegye a hagymaszeleteket egy szitába vagy szűrőbe, majd öntse rá a forró vizet a vízforralóból és csepegtessük jól le. Ezzel a hagyma elveszti az erejét.
3.Amikor eléggé kihűlt ahhoz, hogy kezelni lehessen, tegye a hagymakarikákat egy 500 g-os sterilizált üvegbe, öntse rá a meleg ecetet, és zárja le. Ha lehűlt, tegyük hűtőbe pácolódni legalább 2 órát, de legjobb egy egész éjszakát hagyni. Felbontatlanul 6 hónapig, felbontva 2 hétig a hűtőben eltartható.