Krémes hagymaleves egyszerűen

A következő hagymakrémleves egy egyszerű és gyors levesrecept, amelyet mindenki szeretni fog. Krémes és pikáns, tökéletes arányú hagymaízzel.

Hozzávalók:

4 evőkanál sótlan vaj

2 szárzeller apróra vágva

1 kg vöröshagyma meghámozva és vékonyan felszeletelve

30 g finomliszt

2 csipet ételízesítő

fél liter zöldség- vagy csirkealaplé

200 ml zsíros főzőtejszín

bors

Elkészítés:

1.Egy fazékban olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a zellert és a hagymát, és rendszeres kevergetés mellett főzzük, amíg a hagyma dinsztelődik.

2.Adjuk hozzá a lisztet és az ételízesítőt.

3.Lassan keverje bele a húsleves alapot, forralja fel.

4.Vegyük le a tűzről, és turmixoljuk simára a levest.

5.Keverjük bele a tejszínt, sózzuk és borsozzuk. Kóstolja meg a levest, és állítsa be a fűszerezést ízlése szerint.

6.Tetszés szerint díszítse ropogós hagymával és petrezselyemmel, kínáljon mellé sajtos pirítóst.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás