31 dec Krémes hagymaleves egyszerűen
A következő hagymakrémleves egy egyszerű és gyors levesrecept, amelyet mindenki szeretni fog. Krémes és pikáns, tökéletes arányú hagymaízzel.
Hozzávalók:
4 evőkanál sótlan vaj
2 szárzeller apróra vágva
1 kg vöröshagyma meghámozva és vékonyan felszeletelve
30 g finomliszt
2 csipet ételízesítő
fél liter zöldség- vagy csirkealaplé
200 ml zsíros főzőtejszín
só
bors
Elkészítés:
1.Egy fazékban olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a zellert és a hagymát, és rendszeres kevergetés mellett főzzük, amíg a hagyma dinsztelődik.
2.Adjuk hozzá a lisztet és az ételízesítőt.
3.Lassan keverje bele a húsleves alapot, forralja fel.
4.Vegyük le a tűzről, és turmixoljuk simára a levest.
5.Keverjük bele a tejszínt, sózzuk és borsozzuk. Kóstolja meg a levest, és állítsa be a fűszerezést ízlése szerint.
6.Tetszés szerint díszítse ropogós hagymával és petrezselyemmel, kínáljon mellé sajtos pirítóst.