Körte – Sült kecskesajtos körte

Körte helyett almát, kecskesajt helyett camembert sajtot is használhatunk ehhez a recepthez.

Hozzávalók:

  • 1 fejes saláta
  • 4 kakukkfűág
  • 30 dkg kecskesajt
  • 2 körte
  • 1 dl édes fehérbor
  • 2 evőkanál snidling (apróra vágott)
  • grill fűszerkeverék
  • őrölt bors
  • a papír kikenéséhez vaj

Elkészítés:

A salátát leveleire szedjük, és tányérra tesszük. A kakukkfüvet szétmorzsoljuk. A sajtot vékonyan felszeleteljük. A körtéket meghámozzuk, kettévágjuk, magházukat kivájjuk, és húsukat felszeleteljük. 4 négyzet alakú sütőpapírt vajjal kikenünk, majd váltakozva beletesszük a sajt- és a körteszeleteket. Tetejüket kakukkfűvel megszórjuk, borral meglocsoljuk, és borssal meghintjük. A papírt lezárjuk, és 5 percig grillezzük. Amikor kész, a papírt kibontjuk, és az alját is jól felkaparva, a sajtos körtét tányérokra osztjuk. (Akkor jó, ha a sajt aranyszínűen rápirult a körtére.) A snidlinggel meghintjük, és salátalevelekkel tálaljuk.

Variáció

Körte helyett almát, kecskesajt helyett camembert sajtot is használhatunk, a fehérbor helyett pedig kipróbálhatjuk almaborral is.

Jó tudni!

Sütőpapírt csak a nagyon rövid ideig tartó sütésnél használhatunk, hiszen a külseje hamar megbarnul. Vigyázzunk, hogy közvetlenül sose érjen a grillrács felületéhez!

Vékonyra szeletelt pirítóst adhatunk mellé.

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás