
23 máj Körte – Sült kecskesajtos körte
Körte helyett almát, kecskesajt helyett camembert sajtot is használhatunk ehhez a recepthez.
Hozzávalók:
- 1 fejes saláta
- 4 kakukkfűág
- 30 dkg kecskesajt
- 2 körte
- 1 dl édes fehérbor
- 2 evőkanál snidling (apróra vágott)
- grill fűszerkeverék
- őrölt bors
- a papír kikenéséhez vaj
Elkészítés:
A salátát leveleire szedjük, és tányérra tesszük. A kakukkfüvet szétmorzsoljuk. A sajtot vékonyan felszeleteljük. A körtéket meghámozzuk, kettévágjuk, magházukat kivájjuk, és húsukat felszeleteljük. 4 négyzet alakú sütőpapírt vajjal kikenünk, majd váltakozva beletesszük a sajt- és a körteszeleteket. Tetejüket kakukkfűvel megszórjuk, borral meglocsoljuk, és borssal meghintjük. A papírt lezárjuk, és 5 percig grillezzük. Amikor kész, a papírt kibontjuk, és az alját is jól felkaparva, a sajtos körtét tányérokra osztjuk. (Akkor jó, ha a sajt aranyszínűen rápirult a körtére.) A snidlinggel meghintjük, és salátalevelekkel tálaljuk.
Variáció
Körte helyett almát, kecskesajt helyett camembert sajtot is használhatunk, a fehérbor helyett pedig kipróbálhatjuk almaborral is.
Jó tudni!
Sütőpapírt csak a nagyon rövid ideig tartó sütésnél használhatunk, hiszen a külseje hamar megbarnul. Vigyázzunk, hogy közvetlenül sose érjen a grillrács felületéhez!
Vékonyra szeletelt pirítóst adhatunk mellé.