Indiai vöröslencse ragú sárgarépával és paszternákkal

Ebben a receptben az édes gyökérzöldségek, mint a sárgarépa és paszternák kapnak a lencsével vegyítve egy különös indiai ízesítést; a kókusztej, gyömbér, fokhagyma, kurkuma és garam masala egységében.

Hozzávalók:

2 evőkanál olívaolaj

1 nagy fej hagyma, finomra szeletelve

3 paszternák, megtisztítva

4 sárgarépa, megtisztítva

30 g friss gyömbér, reszelve

4 gerezd fokhagyma, összezúzva

200 g vörös lencse, beáztatva

400 ml kókusztej

1 teáskanál kurkuma

1 teáskanál garam masala fűszer

300 g basmati rizs

1 evőkanál mustármag

1 babérlevél

Elkészítés:

1.Hevítsünk fel 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát egy csipet sóval, és főzzük 5 percig, amíg megpuhul. Közben hámozóval vágjon vékony szalagokat nagyjából egy paszternák és a sárgarépa feléből, majd tegye félre, a többit pedig vágja 3 cm-es darabokra. Adja a paszternák- és sárgarépadarabokat a hagymához, a gyömbérrel és a fokhagymával együtt. Rendszeres kevergetés mellett főzzük 3-4 percig.

2.Keverjük bele a lencsét, a kókusztejet, 250 ml vizet, a kurkumát és a garam masalát, majd forraljuk fel. Fedjük le, és főzzük 20 percig, amíg a lencse megpuhul. Közben főzzük meg a rizst a csomagolási utasítása szerint.

3.Hevítsen fel egy serpenyőben 1 evőkanál olajat majd adja hozzá a mustármagot, babérlevelet egy csipet sóval. Amint forró és sistereg, adjuk hozzá a szalagokra szeletelt paszternákot és sárgarépát. Pár percig főzzük, amíg a zöldségek ropogósak és puhák lesznek. Tálalja a lencsecurryt rizzsel, majd öntse rá a ropogós zöldségeket a fűszeres olajjal.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás