31 dec Indiai vöröslencse ragú sárgarépával és paszternákkal
Ebben a receptben az édes gyökérzöldségek, mint a sárgarépa és paszternák kapnak a lencsével vegyítve egy különös indiai ízesítést; a kókusztej, gyömbér, fokhagyma, kurkuma és garam masala egységében.
Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej hagyma, finomra szeletelve
3 paszternák, megtisztítva
4 sárgarépa, megtisztítva
30 g friss gyömbér, reszelve
4 gerezd fokhagyma, összezúzva
200 g vörös lencse, beáztatva
400 ml kókusztej
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál garam masala fűszer
300 g basmati rizs
1 evőkanál mustármag
1 babérlevél
Elkészítés:
1.Hevítsünk fel 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát egy csipet sóval, és főzzük 5 percig, amíg megpuhul. Közben hámozóval vágjon vékony szalagokat nagyjából egy paszternák és a sárgarépa feléből, majd tegye félre, a többit pedig vágja 3 cm-es darabokra. Adja a paszternák- és sárgarépadarabokat a hagymához, a gyömbérrel és a fokhagymával együtt. Rendszeres kevergetés mellett főzzük 3-4 percig.
2.Keverjük bele a lencsét, a kókusztejet, 250 ml vizet, a kurkumát és a garam masalát, majd forraljuk fel. Fedjük le, és főzzük 20 percig, amíg a lencse megpuhul. Közben főzzük meg a rizst a csomagolási utasítása szerint.
3.Hevítsen fel egy serpenyőben 1 evőkanál olajat majd adja hozzá a mustármagot, babérlevelet egy csipet sóval. Amint forró és sistereg, adjuk hozzá a szalagokra szeletelt paszternákot és sárgarépát. Pár percig főzzük, amíg a zöldségek ropogósak és puhák lesznek. Tálalja a lencsecurryt rizzsel, majd öntse rá a ropogós zöldségeket a fűszeres olajjal.