Héjas gyümölcsünk: A dió

A dió nemcsak egy finom, hanem egy egészséges héjas gyümölcs is. A termés legfontosabb része a dióbél, de akár félig éretlen a zöld héját is felhasználhatjuk befőttként. A diófa levele frissen, jelentős mennyiségű C-vitamint rejt, a gyógyászatban is használják. Készíthető belőle tea, amely javasolt egyebek mellett bőrproblémákra (akné, sömör).

3 ok, hogy miért együnk mindennap diót:

1. Egy igazi vitaminbomba, hiszen A- és E-vitaminban és többféle B-vitaminban is gazdag.

2. Növényi rostokban és ásványianyagokban gazdag. Található benne magnézium, kálium, csontképző fluor, valamint a mangán és a réz is, amely a vérképzésben segít.

3. Omega-3 zsírsavakban gazdag, mely kedvező hatású a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében továbbá hozzájárul az erek állapotának javulásához.

Készítette: Schlenk-Bálint Anna

Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember

Tags:


%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás