11 nov Héjas gyümölcsünk: A dió
A dió nemcsak egy finom, hanem egy egészséges héjas gyümölcs is. A termés legfontosabb része a dióbél, de akár félig éretlen a zöld héját is felhasználhatjuk befőttként. A diófa levele frissen, jelentős mennyiségű C-vitamint rejt, a gyógyászatban is használják. Készíthető belőle tea, amely javasolt egyebek mellett bőrproblémákra (akné, sömör).
3 ok, hogy miért együnk mindennap diót:
1. Egy igazi vitaminbomba, hiszen A- és E-vitaminban és többféle B-vitaminban is gazdag.
2. Növényi rostokban és ásványianyagokban gazdag. Található benne magnézium, kálium, csontképző fluor, valamint a mangán és a réz is, amely a vérképzésben segít.
3. Omega-3 zsírsavakban gazdag, mely kedvező hatású a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében továbbá hozzájárul az erek állapotának javulásához.
Készítette: Schlenk-Bálint Anna
Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember