19 dec Házi sűrített paradicsom
Posted at 14:49h
in Receptek
Hozzávalók:
- 5 kg paradicsom
- 8 db befőttesüveg
Elkészítés:
- Mossuk meg a paradicsomokat.
- Helyezzük őket egy lábasba és öntsünk rájuk forró vizet.
- Miután leforráztuk a paradicsomokat hámozzuk meg őket.
- Vágjuk cikkekre a paradicsomokat, majd tegyük egy lábasba, és főzzük nagyon puhára (amíg szétesnek).
- A szétfőtt paradicsomokat egy szűrő segítségével passzírozzuk át egy másik lábasba.
- Főzzük sűrűre az átpasszírozott paradicsomot, kis lángon, néha megkeverve kb 2,5 órán keresztül.
- Adagoljuk sterilizált befőttesüvegekbe, és tegyünk 1 napra száraz duntszba.
Készítette: Schlenk-Bálint Anna
Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember