Házi sűrített paradicsom

Hozzávalók:

  • 5 kg paradicsom
  • 8 db befőttesüveg

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a paradicsomokat.
  2. Helyezzük őket egy lábasba és öntsünk rájuk forró vizet.
  3. Miután leforráztuk a paradicsomokat hámozzuk meg őket.
  4. Vágjuk cikkekre a paradicsomokat, majd tegyük egy lábasba, és főzzük nagyon puhára (amíg szétesnek).
  5. A szétfőtt paradicsomokat egy szűrő segítségével passzírozzuk át egy másik lábasba.
  6. Főzzük sűrűre az átpasszírozott paradicsomot, kis lángon, néha megkeverve kb 2,5 órán keresztül.
  7. Adagoljuk sterilizált befőttesüvegekbe, és tegyünk 1 napra száraz duntszba.

Készítette: Schlenk-Bálint Anna

Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember

Tags:


%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás